Navegar entre Fiords en un vaixell restaurat. Esquiar amb el mar de teló de fons fins a la platja. Tardes tranquil·les navegant fins al pròxim destí. Ho trobo espectacular. El que més he disfrutat mai amb esquís.

Previatge

Un grup de gent de Vilafranca del Penedès fa un parell d’anys que fan una sortida d’esquí de muntanya buscant un destí “exòtic”, una escapada d’una setmaneta. El 2006 van anar a Turquia, a fer l’Ararat. El 2007 m’hi vaig apuntar per anar a Geòrgia a fer el Kazbek.

Per al 2008, semblava que la idea era deixar els esquis i anar a fer un trekking. Vàrem sondejar l’opció d’Etiòpia però una setmana era massa curt i problemes d’agenda impedien anar-hi dues setmanes.

Vàrem recordar un article al vèrtex de la feec. Una setmana en un veler desembarcant cada dia fent esqui de muntanya des de la mateixa platja. Perquè no? El destí era el nord de Noruega.

27 Abril- 4 Maig 2008: aquestes són les nostres dates

Informació

El punt de sortida es Tromso. 2 grups de catalans han deixat informació a internet dels seus viatges de vela i esquí (Abril 2006 piades de la gent del CEG que va fer el reportatge en el vèrtex. mireu el vídeo!) i Maig 2007 piades de la gent de la Cerdanya. Ho van fer amb cotxe

L’atractiu del viatge és esquiar tenint de fons el mar, però també arribar a la sortida de l’excursió navegant. Així que busquem opcions per a contractar un vaixell amb un capità i grumet que s’encarrega de d’intendència. Ells aporten a més el coneixement de la zona, els llocs hàbils per a l’esqui, i l’estat de la neu.

El viatge

Sortim de Barcelona el dia 27 d’Abril de 2008 direcció a Tromso. Aquell mateix vespre ja embarquem. La base serà el vaixell, allà dormirem, menjarem, i passarem els temps morts. El dia 4 de Maig, al matí, el vaixell ens deixarà al port, volant aquest mateix dia 4, i arribant a Barcelona al vespre.

En Dani, autèntic cartògraf de la sortida, ha explorat a fons la xarxa, i juntament amb els seus coneixements de GPS i google earth, ens està documentant totes les possibilitats.

El Biskop Hvoslef un vaixell construït el 1933 ha estat casa durant aquests dies. Sortida amb esquís diària, descans a coberta cada tarda, amb la sort de tenir bon temps, un parell de dies pescant bacallà, un altre visitant un assecador.

Es-Pec-Ta-Cu-Lar.

Les fotos

Les fotos