Quatre setmanes a les illes Gregues, on hem tingut tot el temps del món. He disfrutat a les ciutat d’Atenes i Rodes, i he entès perquè s’ha d’anar a Santorini.

Viatge

El millor de tot han estat les parades a les illes més petites, la seva gent, les platges tranquil·les, els cafès, les petites esglésies rurals i, sobretot, el menjar. Bons ingredients en una cuina senzilla, els formatges, olives, raïm, calamars a la romana, el peixet fregit, les amanides sense enciam!, la llet, el iogurt amb mel, el cafè, …i les patates fregides (perquè existeixen les patates fregides congelades, si les patates fregides són tan bones?).

Amorgos, Iraklia, Naxos, Astypalea, Rodes, Santorini i Atenes

Bibliografia

1 – The Greek Islands , Lonely Planet.
2 – Corazón de Ulises, Javier Reverte, Grupo Santillana ediciones, 2000. Una guia literaria seguint els escenaris de la vida de l’antic viatger
3 – Viatges amb Heròdot, Ryszard Kapuscinski , Editorial Empúries, Barcelona 2004. L’últim llibre de l’autor, en el que ens descobreix la seva admiració per la història d’Herodot
4 – Historia, Herodoto, Ediciones Cátedra, Madrid 2004, de lectura farragosa, molt millor en petites dosis.
5 – Una aventura grega, Alfons Martí Bauça, Editorial Atenea, Barcelona 2003. De lectura ràpida, no he entrat en la narrativa de l’autor.
6 – The Greek Islands, Lawrence Durrell, Faber and Faber Ltd, Londres 1979 Una guia turistica escrita per un enamorat de les illes, escrita per a ser llegida, més que per a treure’n informació a corre cuita.
7 – The Colossus of Marousi, Henry Miller, Penguin Books, Londres 1985 Recorregut de l’autor, amb Lawrence Durrell, el 1939, amb la guerra mundial apunt d’esclatar. Ole! jo també vull viure allà i escriure així.

Links

greek ferries Horaris de totes les línies de ferris, útil per a buscar el primer ferri des de Atenes capa les illes gregues. Després, sobre la marxa molt millor (i més fiable)

Les fotos