Massif central francés, la GTMC

Una ruta que tenia 700km, i ara ha estat ampliada a 1400. N’he fet un tram d’una setmana sortint de Clearmond Ferrand. És una ruta bonica i ben dissenyada. M’han quedat ganes de tornar-hi a fer-ne la resta.

La GTMC, la travessa del massís central francès, és segurament la ruta més completa de cicloturisme de muntanya de les que he fet: molt bons són el recorregut, la ciclabilitat, la varietat de camins, el paisatge, els atractius turístics, els racons per a acampar, per lliure o de càmping.

Per als que ens agarada pedalar sense estris decuina, França és el paradís: baguettes, pain de raisins, croissants, tarrine de campagne, Cantal, Salers, Saint Nactaire, Blue d’Auberne i Foume d’Ambert.. l’aliment de la meva felicitat.

Tota la info a  https://www.la-gtmc.com/

La web (Agost 2018) està en fase de remodelació, però el track ja es pot descarregar i la ruta ha estat totalment marcada amb cartells indicadors, el que fa que l’ús del GPS sigui només necessari de manera molt esporàdica.

La llista de material

POSAT
Mitjons, Sabates, Pantalons curts, Samarreta màniga curta, Casc, Guants estiu, Rellotge, Ulleres de sol

BOSSA EINES
Eines: Camara recanvi, claus allen, tronxacadenes, clau pedals, pas de cadena, cargol seient, palanques canvi roda, pegats i cola, brides plàstic)
Manxa i cinta americana, Drap.
Botiquín (tirites, steristrips, gasses, esparadrap, cristalmina, paracetamol, pinces, pastilles potabilitzadores)
Carregador mòbil, bateria extra, Piles GPS

PENJAT MANILLAR
Tenda, Aïllant

BOSSA MANILLAR
Ganyips, Bosses zip, Buff prim, Gorra sol, Guants bici hivern/pluja, Gorra paravent, Jaqueta paravent, Mocadors paper, Ganivet i cullera, Crema sol, Frontal, Bossa documents (Passaport/DNI, targeta credit, Euros, tarja sanitària europea), Mòbil (guies, tracks, mapes, llibres, apps feina, …)

BOSSA GRAN – (motxilla)
Menjar, Calçotets, Mitjons, Malles forro polar, Pantalons llarg, Samarreta màniga llarga, Armilla forro polar, Cangur impermeable, Gorro polar
Xancletes, Cantimplora, Necesser (tovallola, raspall i pasta dents, maq afeitar, pastilla sabó, tallaungles, encenedor), Sac dormir

BICILETA
Candau, 2 bidons aigua