5 setmanes passejant pels Highlands

A destacar

  • Magnífic per a caminar, i segurament per a fer bici
  • La costa oest de les highlands. Tota.
  • Era temporada alta, i el tema allotjament s’ha de gestionar bé i a l’avançada.
  • El festival d’Edinburgh és molt interessant

Info

I altres a guardar per si i tornem:

El resum

Sortim caminant de Glasgow (El jardí botànic, la universitat i la BrewDog) amb 10 dies al davant abans no agafem el cotxe que hem llogat a Inverness. De Glasgow a Bowling seguint el canal de Clyde, de Balloch a Glen Lochhead seguint la Three Lochs Way i d’aquí a Tarbet (Loch Lomond) encara a la Three Loch Way. Un bus a Tyndrum. Ens estrenem amb el fish&chips en el que resulta ser un dels més ben valorats d’Escòcia.

De Tyndrum a Tulloch en tren, on agafem la East Highland Way cap a Laggan, fent nit en una bonica platja del Loch Laggan. Continuem vorejant tot el llac, i a la que podem tirem cap a la carretera i dit cap a Laggan. Caminada monòtona. B and B de luxe a ca el Simon i la Fiona.

Dia radiant. Fem l’etapa de Laggan a Newtonmore, encara a l’East Highland Way. En acabar visiten el Folk Highland Museu , i bus cap a Carrbridge, on passarem les dues nits següents. Dormim a ca la Fiona, una escocesa de cap a peus.

Visitem Inverness i dissabte i tornem per agafar la furgo que hem llogat per dues setmanes. Nova de trinca amb 7 milles al comptaquilòmetres.
Ja amb cotxe fem nit a Cannich, Glen Affich i Glen Cannich. Glen Affich passa per ser un dels millors glens (valls) d’Escòcia. Fem una passejada a la dogfall i ens acostem al llac del Glen. Baixem a dormir al càmping de Cannich. L’endemà excursió matinal al Glen Cannich. Tirem enrere a mitjà pujada, en entrar als núvols i deixar de tenir vista. Cotxe cap a Skye, on apropem a un noi que torna d’un casament.

Isle of Skye. 3 dies. Fem ruta amb cotxe cap a Portree i la península que queda al nord. El segon dia per recomanació de la nostra amfitriona fem la caminada de Broadford and Elgol Boreraig and Suisnish: the Cleared Coast) i en acabar ens acostem a Egol.

Deixem Skye i anem cap a Ullapool. Ens instal·lem més al nord, a Polbain, amb increïbles vistes a les summer islands, per a conèixer aquesta zona.

Baixem per la costa oest, cap a Apple cross, i encarem a l’Est per anar a visitar l’altre costa, on passem uns dies a Tain, i després a Burghead.
De nou amb transport públic, dia de highlands games a Newtonmore, i seguint el National Scottish Trail tres dies de travessa ( Blair Atholl, Pitlochry i Aberfeldy)

Últims dies, Perth i el festival de teatre d’Edinburgh.

Les fotos