Sortida anual, amb en Jordi, l’Edu i en Miquel. 7 dies pedalant. Zagreb a Knin, adaptem la ruta de http://www.bikepacking.com/routes/bikepacking-croatia/ 

Per horari de vol, sortim pedalant de l’aeroport de Zagreb fins a enllaçar amb el track descrit a la web de bikepacking. La ruta que seguim és majoritàriament asfalt, però amb força trams de pista i una mica de caminar. Finalitzem a Knin on agafem tren cap a Split.

S’han de planificar els avituallaments i els allotjaments, ho vàrem fer sobre la marxa, a màxim dos dies vista. Viatgem amb sac i màrfega, la fem servir una nit.

  • Dia 1: dinem a Pisarovina, dormim a Karlovac on hi ha moltes opcions.
  • Dia 2: dinem i comprem menjar a Orgulin, dormim a apartament a Jasenak (el trobem a google maps, millor portar el menjar).
  • Dia 3: a Bater, agafem el track de bikepacking, pistes dures, dormim a hostal de carretera, rooms Putnik. Millor lloc on mengem, tot i que les expectatives eren magres.
  • Dia 4: pistes i una mica de caminar fins a Oltari, dinem i comprem menjar a Karsno, dormim a refugi Careva Kuca Verobaca (tancat però amb un cobert molt acollidor). A la zona hi ha molts refugis, el nostre el vàrem trobar aquí: http://www.hps.hr/info/planinarske-kuce/planinarska-kuca-careva-kuca/
  • Dia 5: quasi al final de l’etapa visitem el museu de Nicola Tesla (no massa interessant), i acabem a Gospic on hi ha moltes opcions (fem un dinar-sopar).
  • Dia 6: Els primers 40 km plans, amb un D-tour a passar per una zona on encara hi ha mines en els camps propers. Fem un cafè poc després de deixar la carretera principal, dinem de les provisions i després d’una de les parts més boniques de la ruta, acabem en llarga baixada a la presa de Zrmanja (camping i bungalows). Sopem a un restaurant, que no té obert l’endemà per esmorzar.
  • Dia 7: Sense més dificultat, sense cap cafè/restaurant, fins al final Knin, on dinem i agafem tren cap a Split ( http://www.hzpp.hr/en )

El track

Deixo el track a wikiloc , 430km, 6000m de desnivell acumulat.

Les fotos

https://photos.app.goo.gl/oiaZvQaNS6jBXVau8