Sortides curtes prop de casa. Terres de l’Ebre, en cerca de la segona dosi de la vacuna de la covid a Tortosa. Canícula d’estiu que fa que fugi cap al Pirineu. I uns dies més tard, cap a Puigcerdà.

Juny 6-9, L’Espluga de Francolí a Tortosa

Li tenia ganes a fer la serra Major del Montsant, bastant pedalable (el tram del balneari de Cardó digne arribada a Tortosa) . Ruta que combina carretera, pista, corriols i trams d’empènyer la bici.

La Serra Major del Montsant és molt maca, però exigeix alguns trams durs d’arrossegar la bici (els més durs, els últims abans d’arribar a dalt des de final pista d’Albarca i de baixada, just abans d’arribar a la pista que porta a l’ermita de la Faió).

Logística fàcil, tren a inici i final. Cal tenir en Compte horaris de la barca de Miravet.

Si només es vol fer la serra major, faria en dos dies de l’Espluga a Móra.

El track a wikiloc

Juny 10-15, Lleida a Ripoll

Sortida de Lleida seguint el canal de Pinyana fins a Alfarràs, on s’agafa una vall de carreteretes i pistes cap a Tolva i la Puebla de Roda. Carretera bona fins a Pont de Suert pel coll de Bonansa.

De nou per pistes a trams asfaltades fins als corriols impossibles de coll de l’oli, on tocarà arrossegar. Seguit de carretera fins a Gerri de la sal (bany a estany de Montcortes!)

Una llarguíssima i minúscula carretera amb pocs punts d’aigua ens puja fins a Sarroca, on es transforma en pista fins a Taus, on una bona carretera baixa fins a Noves de Segre.
Enfila cap a Tuixent i Josa del Cadí, on de nou ens tocarà arrossegar la bici fins al Collell, super baixada a Bagà.

L’últim tram recorre per bones pistes i carreteretes pel Catllaràs i la zona de les Lloses, amb un final de baixada a Ripoll.

A mi em varen sortir 6 dies variats de paisatge. Aprovisionament a Alfarràs, Pont de Suert i Bagà (el forn de Tolva i Ca lantema a la Pobleta de Bellvei val la pena parar-hi si és obert). L’he fet amb tenda, així que no idea de tema allotjaments.

El track a wikiloc

Juliol 3-5 Puigcerdà a Pont de Suert

Sortida de llarg cap de setmana amb en Jose de recircula i en Bernat. Seguim un track dissenyat per un altre amic, en Joan, que en les sortides que compartim és el responsable de fer els vídeos.

Elegant sortida de Puigcerdà fins a Martinet, on per evitar la carretera fins a la Seu d’Urgell, fem un coll de 1200 m. De la seu, de nou un altre llarg coll per a entrar a la vall de Santa Magdalena, inici del tram més bonic de la ruta, que segueix cap a Sant Joan de l’Erm i per pistes cap a Coll del Cantó, d’on enllacem cap a les Valls d’Aguilar amb a penes 500 metres de desnivell. Magnífic disseny del track!!!

D’aquí una llarga baixada ens porta a Gerri de la Sal, on per carretera acabem a Pont de Suert, a temps de fer un mení abans d’agafar el tren de les 15:30, l’últim que permet l’enllaç del tren de Lleida cap a Barcelona.