Galápagos, Sierra (Andes), Costa i Oriente (Selva). Ecuador és un país de gent amable i oberta. Ecuador és pujar de 0 a 4000 i tornar a baixar a 2000 en tres hores de bus, de la calor xafogosa al fred humit de la Sierra. Ecuador és un dels països amb més biodiversitat del món, és compacte, variat, bonic i un lloc fàcil per moure’s.


Equador és fantàstic i MOLT recomanable

El resum

Galápagos. 10 dies, 5 tours i 3 illes. El destí estrella d’Ecuador.
Santa Cruz, aeroport d’arribada, Tour a Seymour norte i a santa fe. Ens agrada més el segon. Visitem l’estació científica Darwin, i anem a banyar-nos a las Grietas.
Santa Isabel, l’Illa que més ens agrada. Tour al volcán Negro i Tintoreras. El segon no val la pena (sembla que el millor és el Túneles). Visitem el centre de protecció de tortugues i les platges i manglars cap al muro de las lágrimas.
San Cristóbal. Fem el tour 360, molt llarg. El millor és el snorkel al León dormido. Volem al continent des d’aquí.
Si hi tornem, farem una estada més llarga (especialment a Santa Isabel), per a tenir dies entre tours. I faríem el tour dels Túneles.

Cuenca, una setmana a la ciutat, inclosa la vista al parc nacional de Cajas i als mercats setmanals de Gualaceo, Chordeleg i Sígsig. Per Nadal el pase del niño viajero. Després cap a Guamote, el mercat de dijous és els millors que hem vist en molt de temps. Riobamba és la següent parada, amb visita al parc nacional de Sangay, i les lagunes de Atillo.

De la Sierra a la Costa, a Machalilla, del fred a la calor per Cap d’Any. Platja de los Frailes. Cremem l’año viejo i tot el que no ens ha agradat d’ell, llancem globus amb els desitjos de l’any nou. Ens desplacen a Canoa, tres dies d’absoluta relaxació a la platja. Mindo, a mig camí de la costa amb Quito, paradís dels ornitòlegs, i del creixent sector turístic.

Tornem a la sierra. Quito, capital, centre colonial, xocolata, l’hem clavat amb la selecció gastronòmica. 3 dies de city. 2 restaurants (d la calle i Marcando el camino) i una cita per al dia 25. Després Otavalo, mercat del Dissabte. Artesania.

Oriente. La selva. Amazonía. Un tour de 5 dies des de Coca a la frontera del Perú seguint el Napo. Un gran guia. Molt intens. Molta fauna: monos i aus, algun cocodril i les nutries gegants. Cultura Kichwa, històries a la vora del foc abans d’anar a dormir. Isla de los monos, cocoya, Rocafuerte, Yasuní, limoncocha, lamederos… Disfrutem i acabem esgotats. Recuperació a Puyo, on teníem localitzat l’allotjament perfecte per a relaxar-se.

Tornem al la Sierra, primer a Saquisilí i al seu mercat dels dijous i depres a la capital, Quito, anem a un sopar en 11 pases organitzat a quatre mans, Dlacalle i Marcando el camino. D’aquí a la zona de Quilotoa, via Latacunga, fem dues etapes de la travessa Quilotoa loop, fent nit a Isinliví i chucchilan, molt còmode amb l’abundant infraestructura turística. Última etapa del viatge per l’Equador. Des de Quilotoa, comencem el retorn a Guayaquil (fent nits a Latacunga i Guaranda). Final del viatge.

Els contactes

Oriente. Tour de 5 dies des de Coca. Sols amb el guia Juan, superrecomanable. Contractat a través de l’agència Sumak Alpa. El Tour ens ha agradat, però fer-lo amb el guia Juan és la clau (si ho tornem contactarem primer amb ell).

  • Sumak Alpa (Hector Vargas) +593 997 371 286
  • Guía Juan Vargas (no són familia) +593 990 522 674

Quito. 2 restaurants als que tornarem:

  • D la calle, cuina de nivell al carrer, amb en Rafa a la cuina
  • Marcando el camino, carta o menú. Pa, xocolata i postres sobresurten, en Santi et fa sentir com a casa

Hostals, els dos que més ens han agradat

Els mercats

Guantualo Dilluns
Simiátug Dimecres
Guamote Dijous, el millor dels que hem visitat
Saquisilí Dijous
Zumbahua Dissabte
Otavalo Dissabte, el més còmode per a comprar artesania
Chordeleg Diumenge

I als mercats tancats hi ha sempre l’àrea de restauració, que sol ser fresca, mol local, bona i barata.

La teca

Fritada, Yanira, millocos con queso y habas, cevichocho, hornado,caldo de pata, salchipapas, crema de zapallo, salchipollo, manjar, pan de yuca, locro de papas, caldo de gallina, de pata, bolón de verde con chicharrones, seco de chivo, mote pillo, chochos, empanadas de verde, chifles, tigrillo, tostaditos, trucha frita, conchas asadas, parihuela, pan Salado, camarón empanado, sudado de pescado, encebollado, pulpo a la diabla, encurtido de pescado, piqueros, menestra, bolón de verde, encocado de pescado, orejas, patacón, yahuarlocro, guatitas, pan de leche, menestra, chifles, cuy, chocobanano, pollo broaster, canguiles, quesillos, gelatinas, keyes, sancocho llapingachos, tamales, humitas, cangil, chugchucara, allullas, tomate de árbol, guayaba, granadilla, chirimoya, pitahaya, camu-camu, naranja, pájaro azul, chicha, infusión de guayusa, horchata, tifo, canelazo,

Les fotos

Les fotos