La Likya Yolu o Licyan way es una travessa apeu de 450 km per la serralada litoral del sud de Turquia, entre Fethiye i Antalya. Primavera és l’època ideal, i la idea és fer afegir-hi la Saint Paul way, que en 350 km et porta d’Antalya a Yalvaç a l’interior de Turquia. Un mes caminant per la primavera mediterrània.

La ruta

Faig 6 dies de ruta, de Fetihye a Kas i plego. Fa 2 dies que a Espanya es va declarar l’estat d’alarma per la propagació del Coronavirus, i avui he sabut que el vol de tornada a casa, previst pel 10 d’abril està cancel·lat.

Tota la info i molt bona a doingmiles.com, amb descripció i track gpx. A internet també he trobat un altre track i waypoints amb informació útil (sobretot punts d’aigua).

A la tornada a casa hi dedico 4 dies, amb vols d’Antalya a Isatnbul, i d’aquí després de dos intents fallits de sortir per cancel·lació de vols, aterro a Lisboa, d’on per terra retorno a Girona (busos, trens i una curiosa caminada de 14 km, pel pont de l’autovia sobre el riu Guadiana que fa de frontera entre Portugal i Espanya, amb tot el transport públic fronterer clausurat).

Un retorn llarg, tranquil, solitari i interessant. Viatjar per un país buit en temps de coronavirus. En arribar, dues setmanes de quarantena seguides del confinament.

Queda doncs incompleta, i amb moltes ganes de tornar-hi, malgrat la frenètica activitat constructora de la costa turca, el contrast amb la solitud i la rústica autenticitat dels pobles i llogarrets de les muntanyes litorals és molt atractiu.

Hi tornarem!

Les fotos

Les fotos