Una ruta per paisatges de penya-segats senzillament bonica.

En fem 5 etapes de Lagos a Carrapateira de la Trilho dos Pescadores, una de les opcions de la rota Vicentina. Ideal per a un inici de primavera o tardor. Etapes de 10 a 20 km amb poc desnivell que sol ser per a acostar-se a les nombroses platges per on es passa. Ho combinem amb algun dia de descans i de gaudi.

La logística és simple. Tota la info i els tracks a https://rotavicentina.com/trilho-dos-pescadores/.

Fem vol a Faro, tren (hi ha bus) fins a Lagos, on hi ha un dels extrems de la ruta. De Carrapateira fem autoestop a Vila do Bispo, bus a Lagos, i bus a aeroport de Faro. Als finals d’etapa hi ha força oferta d’allotjaments. Anem reservant amb un o dos dies d’antelació. Tot i que cuinem força dies en què ens allotgem en apartament, mengem a gust a O Recife-Churrasqueira de Faro, Pashmina de Luz, Adega dos Arcos a Sagres i a Solar do Perceve a Villa do Bispo.

Zona molt bonica. Penya-segats i platges solitàries en aquesta època de l’any, amb el permís dels incomptables surfistes. Venint de la Costa Brava, sorprèn com han aconseguit preservar aquestes extensions de costa sense desenvolupar, enmig de la pressió turística evident.

Ruta ben senyalitzada i popular. Cada dia ens creuem alguns grups de caminaires. I en els allotjaments, restaurants i transport, aquests són majoria respecte a altres turistes i locals. En temporada alta no deu ser així. Tampoc el clima deu ser tan agradable per a caminar.

Queda dit. La zona i la ruta valen la pena.

Hi tornarem per a continuar la ruta on la vàrem deixar, o per fer el camino historico de la rota Vicentina.