Pourquoi la Tunisie?

Això és el que pregunten una vegada i una altre els orgullosos Tunisians.

I perquè no?

Si resulta que coincideixes amb els amics en una primera setmana d’abril i consideres que a Europa encara fa massa fred, Tunísia sona a bona idea i és a tocar de casa. Comprem els bitllets i tracem una aproximació de la ruta pel nord del país, i llestos. El dia que marxem ens trobem a l’aeroport.

Des de Barcelona 1:30 hores de vol. Comença la setmana de bici ruta anual amb els amics del Poblenou.

La ruta

De poc serveix planificar si no tens massa idea del que t’espera. Així que optem per començar a pedalar i anar adaptant la ruta.

El nord de Tunísia és verd a l’abril. I hi plou. I hi fa fresca.

A Tunísia hem trobat pocs allotjaments, i encara menys que estiguin oberts fora de temporada. Amb temps rúfol i plujós poques ganes de fer pachecos, acabem ajustant la ruta als allotjaments.

5 dies de pedalar, sortint de Tunis, amb nits a Bizerte (London cafe), Neftza (Hotel Alrawabi), Beja (Hotel RamSam), Testour (Verger des montagnes) i Tunis de nou, on arribem en Tren desde Medjez el bab (hi ha hotel, tancat en temporada baixa)

Entorn molt rural, poques zones no humanitzades. País musulmà, però molt tolerant amb la vestimenta, el tabac. L’alcohol és menys habitual, però n’hem tastat el vi local.

Conclusions

Les zones més boniques, les muntanyes entre Neftza i Beja, i el poble de Testour. Si hi hagués més temps, allargaria un parell de dies de bici per la zona de Neftza i pararia dues nits a Testour per a disfrutar de l’allotjament i el poble.

Una pedalada tranquil·la i bonica a prop de casa.

Tunis capital és un bon destí per a una escapada de pocs dies, que es podria combinar amb una estada a Testour.

Info

El track a wikiloc, El track l’he modificat per anar directament a Beja sense passa per BouSalem. De Neftza vàrem anar a BouSalem i ens vàrem trobar que no hi havia hotel (23 km extres de carretera general fins a Beja).

La primera etapa és la menys atractiva i vàrem fer un bon tros per una carretera que estaven convertint en autovia.

El tren cap a Tunis passa cap a la 1:30 per Medjez el bab, i te un vagó on poden portar les bicis. N’hi ha un cap a les 5, però ens van dir que no agafava bicis.

Testour- Turisme rural Verger des Montagnes, +216 22 619 548 , tenen un apartament i una habitació doble. Un lloc agardable portat per una familia amable. És l’únic que estava obert al poble, i sortosament estava disponible.

Les fotos

https://photos.app.goo.gl/U43fZRZau8SuANvT8