Gran ruta amb en Bernat i en Jose. 3 dies recomanables i exigents.

El resum

Dia 1: Sortim de Prats de Molló cap a migdia, tot pujada, per bona carretera, pista asfaltada, pista sense asfaltar i… els últims kilòmetres abans de fer coll, pista molt dolenta on arrosseguem la bicicleta en algun tram. Dormim al refugi lliure de Pla Guillem. Hem d’anar lluny a buscar llenya, però val la pena per a poder coure la carn que pujàvem.

Dia 2: Baixada infinita fins a Vernet les Bains, per pista cada cop en millors condicions. A partir d’aquí la pujada més dura de tota la ruta, primer per una carretera en suau pendent, després per una costeruda pista que cada cop està en més mal estat. Al refugi de Cortalets, cervesa Cap d’Ona!!!, i d’aquí, en Jose i en Bernat enfilen a peu cap al cim. Jo que vaig més cansat, continuo la ruta, ara en baixada fins a trobar un bon lloc on acampar. Ens reagrupem al Pla de Prat Cabrera. (Obs: pot ser bona opció dormir a Cortalets o acampar al costat del refugi).

Dia 3: Iniciem amb un tram llarg d’arrossegar la bici, primer en pujada carenejant, després en fort pendent de baixada, a trams pedalable. En total ben bé 1 hora, i quasi 400 metres de desnivell. A partir d’aquí, l’etapa més rodadora: dos colls més curts per bones pistes amb dues grans baixades (una asfaltada), i un petit tram de pujada final abans d’acabar en una llarga baixada a Prats de Molló, on arribem abans de les 4 de la tarda.

Les fotos

El Track

Seguim el de l’usuari Comas a wikiloc