vista al Pirineu desde Tarbesou Ariege

l’Ariège – d’Ax a La Tour

Una setmana a Ax les Thermes. Caminades matinals per les múltiples valls fàcilment accesibles. El paisatge és de pur Pirineu. Les més boniques de les que fem, la vall cap a l’estany del Comte, i l’espectacular vista sobre tot el Pirineu Català desde el pic de Tarbésou.

En desitjo més, i m’agafen ganes de ruta a peu pel pirineu. Així que 4 dies desprès de retornar a casa, faig de nou cap a Ax, ara amb la tenda i les ganes de travessa.

La ruta – Ax les Thermes a La Tour de Carol

Amb la idea de veure diferents valls de l’Ariège, barrejo trams del Tour des montagnes d’Ax, el GR 10, el camí dels bons homes, el GR 7 i el Tour du Carlit. Hem surten 4 dies de ruta incloent trasllats.

Els únics trams on cal parar atenció a l’orientació és a la sortida de l’estany de Couart fins a estany de Comte, i sobretot desde coll de l’Home fins a estany de Naguille. La resta camins molt fresats i ben marcats. El primer i el tercer dia, molts metres de desnivell.

Faig nits al petit llac sota del refugi de Ruhle, a la cabana de coll de Joux (acollidora, orientada a sud i amb grans vistes) i a la cabana de Rouzet (molt senzilla).

La logística senzilla: Ax les Thermes i la tour de Carol tenen estació de tren.

El track en GPX a wikilock

El material

Posat:

pals, sabates, mitjons, calçotets, pantalons curts, samarreta, gorra sol, rellotge, ulleres de sol, mòbil (tracks, mapa, guia,…).

Motxilla:

  • Ampolla 2l, jaqueta paravent, jaqueta pluja, pantalons pluja, xancletes, tenda, aïllant.
  • Bossa: buff, frontal, gorro fred-pluja, guants fred, guants pluja, mocadors paper, bosses zip, crema sol, cartera (documentació, diners, targeta).
  • Bossa: carregador mòbil, power bank, neceser (tovallola, raspall i pasta dental, maq afeitar, pastilla sabó, tallaungles), botiquín (Oli orenga, tirites, steristrips, esparadrap, cristalmina, paracetamol, pinces, pastilles potabilitzar aigua).
  • Bossa: Sac de dormir, anorac, mitjons, malles llargues, samarreta llarga.
  • Bossa: menjar, pot, cullera, ganivet.
Acampada al llac sota refugi de Ruhle
Acampat prop del refugi de Ruhle