Una setmana a Ax les Thermes. Caminades matinals per les múltiples valls fàcilment accessibles. El paisatge és de pur Pirineu. Les més boniques de les que fem, la vall cap a l’estany del Comte, i l’espectacular vista sobre tot el Pirineu Català des del pic de Tarbésou.

En desitjo més, i m’agafen ganes de ruta a peu pel pirineu. Així que 4 dies desprès de retornar a casa, faig de nou cap a Ax, ara amb la tenda i les ganes de travessa.

La ruta – Ax les Thermes a La Tour de Carol

Amb la idea de veure diferents valls de l’Ariège, barrejo trams del Tour des montagnes d’Ax, el GR 10, el camí dels bons homes, el GR 7 i el Tour du Carlit. Em surten 4 dies de ruta incloent trasllats.

Els únics trams on cal parar atenció a l’orientació és a la sortida de l’estany de Couart fins a estany de Comte, i sobretot des de coll de l’Home fins a estany de Naguille. La resta camins molt fressats i ben marcats. El primer i el tercer dia, molts metres de desnivell.

Faig nits al petit llac sota del refugi de Ruhle, a la cabana de coll de Joux (acollidora, orientada a sud i amb grans vistes) i a la cabana de Rouzet (molt senzilla).

La logística senzilla: Ax les Thermes i la tour de Carol tenen estació de tren.

El Track

El track en GPX a wikilock

El material

La llista de material

Les fotos

Les fotos